Dit zijn de lekkerste restaurants in het Franse Lille (Rijssel) (2024)

6 april 2022

Dit zijn de lekkerste restaurants in het Franse Lille (Rijssel) (1)

Home » Frankrijk » Lille voor fijnproevers: 6 x restaurants en eettentjes

Op een kleine 1,5 uur rijden van de Nederlandse grens kun je je onderdompelen in het goede Frans leven. Ik heb het natuurlijk over Lille, de charmante stad in het noorden van Frankrijk. Een heerlijke bestemming voor een stedentrip, zo is gebleken tijdens mijn weekendje weg een paar weken geleden. En dan heb ik het niet alleen over de mooie oude straatjes, want ook op culinair gebied valt er flink wat te halen. Aan goede restaurants in Lille in ieder geval geen gebrek; je zit hier niet zo snel om een bijzondere maaltijd verlegen.

UIT ETEN IN LILLE

6 x leuke eettentjes, hotspots en restaurants in Lille

Ik heb alleen maar lekker gegeten tijdens mijn weekendje Lille. Goede restaurants heb je hier namelijk in overvloed en de lokale keuken is zeker niet verkeerd. Benieuwd wat mijn aanraders zijn voor eten en drinken? Hieronder vind je mijn favoriete restaurants in Lille.

BLOEMPOT

Het beste restaurant van Lille? Zonder twijfel Bloempot. Laat je niet misleiden door de vrij Hollandse naam, want bij Bloempot staat regionale kost op de kaart. Hier wordt gekookt volgens tradities uit de regio, staat een sterrenchef aan het roer en mag je je opmaken voor een culinair spektakel. Tafeltjes zijn al maanden van tevoren vergeven, maar wij weten nog een plekje bemachtigen tijdens de lunch. Absoluut de duurste lunch die ik ooit heb gehad, maar tegelijkertijd eentje om nooit te vergeten. Voor zestig euro per persoon passeren maar liefst zes gangen de revue en krijg je er een bijpassend drankje bij. Alles ziet er piekfijn uit en smaakt nog veel beter. Zo krijg ik een carbonara van selderij voorgeschoteld en er wordt afgesloten met maar liefst twéé toetjes. Mijn favoriete gerecht is overigens de croque monsieur: de lekkerste tosti die ik ooit heb geproefd.

Restaurant Bloempot: 22 Rue des Bouchers, Lille

Dit zijn de lekkerste restaurants in het Franse Lille (Rijssel) (2)

Dit zijn de lekkerste restaurants in het Franse Lille (Rijssel) (3)

LA CLAIRIERE

Eet je geen vlees of volg je een veganistisch dieet? Dan kan ik het aanraden om eens binnen te stappen bij La Clairiere. Dit veganistische restaurant in Lille serveert uitgebreide gerechten en lekker verantwoord comfort food. Ik schuif aan voor de lunch en ben blij verrast door de uitgebreide kaart. Zeker als je de dag ervoor een zesgangenlunch bij Bloempot hebt gehad, is het een aanrader om een beetje te balansen bij La Clairiere

Restaurant La Clairiere: 75 Boulevard de la Liberté, Lille

Dit zijn de lekkerste restaurants in het Franse Lille (Rijssel) (6)

Dit zijn de lekkerste restaurants in het Franse Lille (Rijssel) (7)

MAISON MÉERT

Niet echt een restaurant in Lille, wel een eettentje dat je niet mag overslaan: Maison Méert is een waar instituut en de beroemdste patissier van de stad. Meert is een prachtige zaak waar de taartjes minstens zo mooi zijn als het interieur. Must eat zijn de flinterdunne wafels met vanille uit Madagascar. Deze zijn een beetje vergelijkbaar met stroopwafels, maar ovaler van vorm en minder zoet. Een ander gerecht dat je hier geproefd moet hebben is de Merveilleux Noir, een machtig chocoladetaartje met gouden glitters. Zei ik glitters? Ja, ik zei glitters. Mijn vriend en ik hebben beide besteld, uiteraard.

Maison Meert: 25-27 Rue Esquermoise, Lille

Dit zijn de lekkerste restaurants in het Franse Lille (Rijssel) (8)

Dit zijn de lekkerste restaurants in het Franse Lille (Rijssel) (9)

Dit zijn de lekkerste restaurants in het Franse Lille (Rijssel) (10)

LA CAPSULE

Frankrijk staat dan misschien bekend als wijnland, in Lille vloeit ook het bier rijkelijk. Bijvoorbeeld in biercafé La Capsule. In dit gezellige barretje hebben ze standaard een hele rits aan bijzondere biertjes op de tap en ik zeg er eerlijk bij dat wij deze tent direct hebben omgedoopt tot stamkroeg. We hebben hier twee avonden op rij zitten borrelen, want met 28 verschillende soorten speciaalbier heb je het echt niet in één keer allemaal geproefd. Ze hebben zowel lekkere blonde biertjes als zwaarder geschut op de tap, maar ook verrassende combinaties met bijvoorbeeld yuzu (citrusvrucht uit Japan). Dus ben je op zoek naar een leuk biercafé in Lille? Zet koers naar La Capsule.

Mocht je de biertjes bij La Capsule nou erg lekker vinden, dan raad ik het ook aan om even binnen te stappen bij Célestin. Hier verkopen ze namelijk een heleboel van deze bijzondere biertjes. Een leuk aandenken om mee naar huis te nemen.

La Capsule:25 Rue des trois Mollettes, Lille

Dit zijn de lekkerste restaurants in het Franse Lille (Rijssel) (11)
Dit zijn de lekkerste restaurants in het Franse Lille (Rijssel) (12)

LA LUCK LILLE

Dit moet toch wel het meest geniale restaurant zijn waar ik ooit ben geweest. La Luck Lille is een spelletjesbar en restaurant in één. Voor vijf euro per persoon kun je hier de hele avond spelletjes spelen en dat is echt leuker dan thuis. Hier heb je namelijk keus uit zo’n 500 verschillende soorten spellen. Vertel aan het personeel wat voor soort spelletjes je leuk vindt en zij zoeken iets wat daarbij past. Geen probleem als je het nog nooit hebt gespeeld, want de regels worden eerst uitgelegd. Op die manier zul je altijd iets nieuws leren. Ik leer er bijvoorbeeld het spelletje King Domino kennen, en dat valt zo in de smaak dat ik het meteen heb aangeschaft voor thuis. Zo snel kan het gaan dus.

Vergeet echter niet dat La Luck ook gewoon een restaurant is, en het eten is niet verkeerd. Op de kaart staat het Franse gerecht poutine, maar je kunt ook burgers, fish& chips of pokébowl bestellen. Wij waren hier de hele avond zoet. Ik raad het aan om in het weekend tijdig een plaatsje te reserveren, want de tent zat stampvol op vrijdagavond.

Restaurant La Luck Lille:1 Rue Princesse, Lille

Dit zijn de lekkerste restaurants in het Franse Lille (Rijssel) (13)

Dit zijn de lekkerste restaurants in het Franse Lille (Rijssel) (14)

Dit zijn de lekkerste restaurants in het Franse Lille (Rijssel) (15)

TIP VOOR EEN LEKKER HOTELONTBIJT IN LILLE

Tot slot een tip voor een lekker ontbijt. Ik slaap in Hotel L’Hermitage Gantois en daar serveren ze in de ochtend een prima ontbijt. Mocht je nog op zoek zijn naar een fijn hotel, dan kan ik deze van harte aanraden. L’Hermitage Gantois ligt op loopafstand van het centrum en is gevestigd in een oud klooster. De kamers zijn groot én netjes, en in de ochtend wordt flink uitgepakt met verse sapjes, stokbroden, gekookte eitjes en croissants.

Hotel L’Hermitage Gantois:224 Rue Pierre Mauroy, Lille

Meer lezen over reizen in Frankrijk? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Tips voor een weekendje Lille
Frankrijk: 5 bijzondere tips voor je vakantie in Normand
10 x doen tijdens je tweede bezoek aan Parijs
De leukste tips voor alle 20 arrondissem*nten in Parijs

Reizen naar Frankrijk

Bekijk alle tips voor Frankrijk

Dit zijn de lekkerste restaurants in het Franse Lille (Rijssel) (18)

Stéphanie - Expeditie Aardbol

In het dagelijks leven tik ik stukjes, in mijn vrije tijd reis ik de wereld rond. Mijn naam is Stéphanie en op Expeditie Aardbol deel ik reisverhalen, travel tips en de mooiste reisfoto's, alle geschreven, verzameld en gefotografeerd door mijzelf. Een reisblog bomvol inspiratie!

3 reacties

  1. Toen ik ging googlen voor een restaurant in Lille, kwam ik ook op deze site terecht en las de aanbeveling voor La Luck. Bedankt voor de tip! Het was echt een toprestaurant! We zijn dol op spelletjes, dus het was een heerlijk avondje zo.
    Bedankt!

    Beantwoorden

  2. Bedankt voor je leuke tips.. Ik ga as weekend mijn vriendin verrassen…ben benieuwd!

    Beantwoorden

    1. Leuk, veel plezier!

      Beantwoorden

Vakantie Frankrijk

Frankrijk is het ultieme vakantieland. Je hebt er mooie steden, fijne stranden en kunt er optimaal genieten van het goede leven. Maar dat is niet alles. Ook in de winterperiode is Frankrijk een geliefde bestemming, want met kilometers aan sneeuwzekere pistes en gezellige skidorpen kun je er uitstekend wintersporten.

Wil je meer weten over reizen in Frankrijk? Lees hier alle reisblogs over Frankrijk.

Bestemmingen

  • Bourgogne
  • Bretagne
  • Champagnestreek
  • Dordogne
  • Elzas
  • Franse Alpen
  • Lille
  • Nice
  • Normandië
  • Parijs

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang een gratis preset

Dit zijn de lekkerste restaurants in het Franse Lille (Rijssel) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 6588

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.