Emotionele verhalen en bijzondere lopers: dit was de Roparun 2024 (2024)

LIVEBLOG

  Gisteren, 17:49 6 minuten leestijd

  Emotionele verhalen en bijzondere lopers: dit was de Roparun 2024 (1)

  Vandaag finishten meer dan 200 teams in het centrum van Rotterdam na een tocht vanuit Parijs en Enschede. Het grote doel van de Roparun? Zoveel mogelijk geld ophalen voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Hier lees je de mooiste verhalen van de Roparun 2024

  Geert liep voor verloren zoontje

  Een van de deelnemers, Geert, liep de Roparun in naam van zijn kind. Zijn zoontje Jelle overleed veel te vroeg: "hij zal voor altijd bijna drie zijn. Maar ik heb hem ook voor altijd bij me.", zegt een geëmotioneerde Geert terwijl hij zijn tatoeage laat zien. "Zijn hartslag staat vereeuwigd op mijn lichaam."

  Emotionele verhalen en bijzondere lopers: dit was de Roparun 2024 (2)

  Bijzondere outfit levert 1000,- euro op

  Een deelnemer van het team Roparun62 is met een welk heel bijzondere outfit over de finish gekomen. Hij trok een konijnenpak aan, en verdiende daar een mooie extra bedrag mee. Zijn benen mochten dan wel kou zijn, maar hij schrijft een extra 1000 euro bij voor het goede doel.

  Emotionele verhalen en bijzondere lopers: dit was de Roparun 2024 (3)

  Feest op de Coolsingel

  Toen bijna alle teams binnen waren kon het feest beginnen op de Coolsingel. De straat kreeg kleur van alle teampakken van deelnemers, die werden aangemoedigd door de toeschouwers. Alle deelnemers krijgen een medaille en een bloem als aandenken.

  Emotionele verhalen en bijzondere lopers: dit was de Roparun 2024 (4)

  Franse hekkensluiter

  Een Frans team zal als laatste finishen op de Coolsingel. Les Petit* Guerriers, 'de kleine strijders', zijn aan het wachten bij de voet van de Eramusbrug te wachten tot ze gaan finishen.

  'Mini-Roparuns' voor kinderen

  Team EZR uit Zeeuws-Vlaanderen heeft al 27.000,- opgehaald. Dat komt volgens het team mede door de inzet van Frank, de teamleider. Hij organiseert 'mini-roparuns' in Zeeuw-Vlaanderen. "Hier kunnen kinderen zich sponsoren en lopen in teams van acht", zegt een geëmotioneerde Frank. "Dit is wat je terug kan doen. Mijn vrouw overleed afgelopen september aan darmkanker. Het gaf extra motivatie mee om weer te lopen."

  Een sfeerimpressie van de finish

  Muziek en veel dansende mensen: een goede sfeer op de Coolsingel, waar de laatste teams over de finish kwamen. Van de aangegeven code geel was niks te merken: het weer was wat wisselvallig, maar het zonnetje brak vaak door.

  Steun voor uitgevallen dochter

  De 16-jarige Cleo liep mee met de Roparun, maar kreeg op zondagochtend een epileptische aanval. Ze kon niet meer verder en is naar het ziekenhuis gebracht. Haar vader, de navigator van het team, liet een banner maken. Hierdoor was ze er toch een beetje bij. Cleo is aardig opgeknapt in het ziekenhuis en moedigde het team aan via Whatsappjes.

  Emotionele verhalen en bijzondere lopers: dit was de Roparun 2024 (6)

  Aanmoedigen vanuit bed

  Een terminale toeschouwer klapte voor de passerende deelnemers in Barendrecht. De man heeft kanker en zit in de laatste fase van zijn leven. Hij moest deelnemers daarom aanmoedigen vanuit zijn bed: "Het is dubbelzinnig om hier te liggen terwijl ik ziek ben. Maar het is belangrijk dat we ze blijven aanmoedigen. We doen het voor mensen die de zorg nodig hebben die ik ook nodig had."

  Emotionele verhalen en bijzondere lopers: dit was de Roparun 2024 (7)

  Veel teams komen naar de man toe om hem te bedanken, die ondanks zijn situatie positief blijft: "Lekker in het zonnetje hier liggen. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.", voegt hij al klappend nog toe.

  Hond loopt hele Roparun mee met team

  Hond 'Draak' heeft de Roparun meegelopen als mascotte. "Het geeft een verbinding, als hij erbij is dan gaat iedereen aan de hond plukken. Het is fantastisch dat hij erbij is.", zegt het baasje van Draak. "We konden hem vaak loslaten onderweg, maar op sommige plekjes moest hij wel bij ons blijven."

  Emotionele verhalen en bijzondere lopers: dit was de Roparun 2024 (8)

  Spartaanse Roparun: deelnemer op blote voeten

  Een deelnemer heeft het hele weekend op blote voeten gelopen. In de nacht deed hij wel zijn schoenen aan, volgens was is het wel essentieel dat je kan zien waar je loopt op blote voeten.

  "Je moet niet helemaal normaal zijn. Een hekel aan schoenen hebben helpt ook wel mee met deze beslissing.", zegt de deelnemer, die het weekend liep in een toepasselijk Sparta-shirt.

  Aboutaleb opende zijn laatste Roparun-finish

  Burgemeester Aboutaleb opende voor de laatste keer de Roparun. De burgemeester is bezig aan zijn laatste termijn in Rotterdam. Aboutaleb geeft aan de Roparun een fantastisch evenement te vinden dat hij zeker na zijn termijn nog gaat volgen.

  Emotionele verhalen en bijzondere lopers: dit was de Roparun 2024 (10)

  Wim doet na hersenbloeding mee aan Roparun

  Wim Wisse, die jarenlang presentator van Roparun TV was, deed dit jaar mee aan de Roparun. Erg knap, want in 2022 sloeg het noodlot toe: Wim kreeg een hersenbloeding. Nu, twee jaar later, heeft hij zich terug geknokt en fietste hij mee met een team.

  Emotionele verhalen en bijzondere lopers: dit was de Roparun 2024 (11)

  LEES OOK Voormalig presentator Roparun TV doet na een hersenbloeding op een driewieler mee aan de estafetteloop

  Jan (70) loopt na 25 jaar voor het laatst

  De 70-jarige Jan Vermeulen loopt al 25 jaar lang mee met de Roparun. Dit jaar was zijn laatste editie. Hij liep mee met het team 'Hoeksche Waardrunners'. Jan voelt zicht nog fit: "Ik loop al sinds 1999 en wil na deze editie stoppen. Die keuze maak ik liever zelf, voordat anderen of je lichaam tegen je zegt dat je moet stoppen."

  "Mijn vrouw vindt dat ik nog wel eens te hard loop", zegt Jan, die heel het jaar uitkijkt naar de Roparun: "Ik kan toevallig hardlopen. Als je je daarmee kan inzetten om mensen met kanker te helpen, waarom zou je het dan niet doen?".

  Laatste doorkomst in Barendrecht

  Bij Hopspice de Reiziger in Barendrecht werd er een feestje van gemaakt. Hier werden de Roparunners aangemoedigd voor het laatste stukje richting de finish. Onder 'Europapa' en hard geklap van toeschouwers zetten de deelnemers aan voor de laatste kilometers.

  Het team van de Koninklijke Militaire Opleiding is als eerste over de finish. Het team ging 'vol voor de sportieve prestatie' en moest aan het einde strijden met het team van de Politie. Team 207 finishte iets na twaalf uur.

  Emotionele verhalen en bijzondere lopers: dit was de Roparun 2024 (13)

  €160.000,- naar hospice in Hoeksche Waard

  Een emotioneel moment voor de Hospice Hoeksche Waard. Vanochtend werd duidelijk dat er ruim €160.000,- opgehaald is door meerdere teams die deelnemen aan de Roparun. Het geld zal gaan naar een tuin en een stilteruimte bij het hospice.

  Emotionele verhalen en bijzondere lopers: dit was de Roparun 2024 (14)

  Volgens een geëmotioneerd bestuurslid van de hospice is dit een 'droom die uitkomt': "Dit is zo geweldig. Op deze manier kunnen mensen die in de laatste fase van hun leven zitten heerlijk genieten van de zonnestralen, samen met hun familie.". De stichting hoopt de tuin eind dit jaar aangelegd te hebben.

  Geen bloemenkraam op de Coolsingel

  Dit jaar zal er geen bloemenkraam staan bij de finish op de Coolsingel. Voorgaande edities konden toeschouwers bloemen kopen bij de finish. Opbrengsten van de verkoop gingen vorige edities naar het totaalbedrag. Met de kraam werden duizenden euro's opgehaald de afgelopen jaren.

  Emotionele verhalen en bijzondere lopers: dit was de Roparun 2024 (15)

  Er is iets fout gegaan bij de productie, de bloemen zouden zijn kwijtgeraakt. Hoe dat heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. De Gerbera's voor de deelnemers zullen er wél gewoon zijn.

  Teller staat al op drie miljoen euro

  Op de website van Roparun is te zien dat er dit jaar al ruim drie miljoen euro is opgehaald. Vorige editie werd er 3,8 miljoen euro opgehaald. In juni maakt de organisatie van de Roparun het definitieve bedrag bekend, dat op de dag van de wedstrijd nog flink kan oplopen.

  Emotionele verhalen en bijzondere lopers: dit was de Roparun 2024 (16)

  Finish opgebouwd in regenachtig Rotterdam

  De finish op de Coolsingel staat klaar voor de deelnemers, die vandaag allemaal allemaal zullen finishen. Zondagavond hadden enkele teams nog een flinke achterstand, waardoor ze pas na zes uur vanavond zouden finishen. In de loop van de nacht is dit echter rechtgetrokken. Om 12:00 zijn de eerste teams als eerste over de finish gekomen.

  Emotionele verhalen en bijzondere lopers: dit was de Roparun 2024 (17)

  💬 WhatsApp ons!
  Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl

  Emotionele verhalen en bijzondere lopers: dit was de Roparun 2024 (2024)
  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Sen. Emmett Berge

  Last Updated:

  Views: 6700

  Rating: 5 / 5 (80 voted)

  Reviews: 87% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Sen. Emmett Berge

  Birthday: 1993-06-17

  Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

  Phone: +9779049645255

  Job: Senior Healthcare Specialist

  Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

  Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.